WAAROM UW HUIZEN VAN GLASBLINDERING VOORZIEN

energiereductie
REDUCEREN VAN ENERGIE
Bespaar kosten op klimaatcontrole van uw gebouw.
privacy
MINIMALE INKIJK
Voorkom dat elke voorbijganger bij u in het gebouw makkelijk naar binnen kan kijken
veiligheid
VEILIGHEID
Kwaadwillenden kunnen niet goed naar binnen kijken om uw spullen te bekijken.
lichtinval
LICHTINVAL
Voorkom vervelende lichtinval op uw werkplekken

ZONWERENDE FOLIE

Zonwerende folie en de voordelen ervan

Zonwerende folie

Bent u de mogelijkheden aan het overwegen om fel zonlicht te reduceren in uw kantoorruimte, winkel, sportcomplex of uw woning? Dan kunnen wij u daar de perfecte oplossing voor aanbieden. We kunnen een zonwerende folie monteren op het glas, maar vele mensen kennen de voordelen niet van een zonwerende folie, de folie laat daglicht door maar houdt fel zonlicht buiten de deur. Ideaal toch?

Besparing zonwerende folie

De vele voordelen die zonwerende folie met zicht meebrengt is dat de folie ook energie zal besparen. Aangezien de zonwerende folie het felle zonlicht buiten houdt, en hierdoor de binnen ruimte niet snel zal opwarmen, waardoor eventuele airco en koel installaties in de zomer niet op volle toeren hoeven te draaien, en uw energierekening beduidend lager zal uitvallen. Wanneer uw bedrijf, kantoor of ander gebouw is voorzien van zonwerende folie zult u snel merken dat de kosten van klimaat beheersing aanzienlijk zullen verminderen.

Investering

De investering die zonwerende folie met zich meebrengt zal zich in een korte tijd weer terug verdienen. De zonwerende folie heeft ook de eigenschap om in de winter de warmte beter binnen te houden aangezien de zonwerende folie zich zal gedragen als isolatielaag op het glas . Als u ondernemer bent kunt u in aanmerking komen met het EIA , Energie Investerings Aftrek regeling. Met deze regeling kunt u 11% voordeel opleveren als u investeert in energiezuinige technieken. Voor die investeringen kunt u 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop de gebruikelijke afschrijving. Naast het feit dat de zonwerende folie al een besparing is op uw energierekening, heeft u hiermee dus dubbel voordeel. U zult de zonwerende folie montage in ongeveer 4 jaar terugverdienen. Efficiency, werk en leef comfort gaan omhoog en de energiekosten dalen.

Nanodeeltjes

Met zonwerende folie behoudt u ook nog eens optimaal zicht naar buiten, maar de zonnestralen zullen sterk gereduceerd worden. In de zonwerende folie zijn namelijk nanodeeltjes van aluminium en zilver verwerkt die onzichtbaar zijn voor het blote oog. Een nano deel staat gelijk aan 0.000001 millimeter, dan heeft u de indruk hoe klein een nanometer is. Doordat deze nanodeeltjes van aluminium en zilver in de zonwerende folie zijn verwerkt zullen zonnestralen gereflecteerd worden en daglicht zal doorgelaten worden. Bijkomend voordeel van de zonwerende folie is dat de folie ook een UV laag heeft. Dat wil zeggen dat UV stralen met 99% worden tegengehouden. Deze UV filter zorgt ervoor dat spullen achter het glas niet zullen verkleuren. Dat is een ideale uitkomst voor etalageruiten maar ook voor voedsel die uitgestald staan achter het glas, zoals bijvoorbeeld een bakkerij of een broodjeszaak of andere eetgelegenheden.

Verschillende gradaties zonwerende folie

De zonwerende folie is verkrijgbaar is verschillende gradaties, de zonwerende folie heeft een zilveren look welke verkrijgbaar is van licht zilver naar donker zilver, dit heeft meer het spiegel effect. Maar ook is de zonwerende folie verkrijgbaar in een gouden, bronzen, groene of blauwe kleur. We hebben hierin alles op voorraad. Heeft u liever geen kleur, ook dat is mogelijk. We bezitten een zonwerende folie die nagenoeg glashelder is maar wel de eigenschap heeft om zonnewarmte te weren. Hierdoor zult u niet merken dat er een zonwerende folie is gemonteerd op het glas! De uitzonderlijke kleuren worden vaak toegepast als het gebouw een moderne uitstraling heeft en het glas daarin moet mee kleuren, vraag hierna naar de mogelijkheden. Meeste zonwerende folie die we monteren is de licht spiegelende zonwerende folie, deze folie heeft de beste eigenschap om zonnestralen af te ketsen maar het daglicht binnen te laten, wat wel zo prettig is.

Advies zonwerende folie

Mocht u overwegen om een zonwerende folie te plaatsen door ons, neem dan contact met ons op! We komen dan vrijblijvend langs en doen een gratis glasanalyse en geven u ons advies hierin. We zijn al meer dan 13 jaar op de markt en hebben al vele klanten voorzien van zonwerende folie met alle succes van dien. Bij het plaatsen van de zonwerende folie wordt allereerst het glas goed beoordeeld. Bij sommige types glas moet de zonwerende folie aan de buitenkant geplaatst worden, wat natuurlijk voor een nog betere zonnereflectie zorgt. De zonwerende folie welke aan de buitenkant worden geplaatst bezitten een 3 dubbele PET coating aan de buitenkant, deze is geschikt voor alle weersinvloeden zoals zure regen, hagel en sneeuw en zuren.
 
 

Verschillen

Mocht de zonwerende folie aan de buitenkant moeten worden gemonteerd dan wordt de randen afgekit met een speciale buitenkit in de kleur van de zonwerende folie. Bij een temperatuur van 28 graden heeft werk personeel al moeite om zich te concentreren, hierdoor zal het werk niet meer zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden. De mooiste eigenschap van zonwerende folie is dat de ruimte nooit snel zal opwarmen in tegenstelling tot screens en externe zonnewering. Nadeel van een screen is dat de screen pas wordt bediend als het te warm is en hierdoor de ruimte zelf al is opgewarmd, ander nadeel van een screen ten opzichte van zonwerende folie is het feit dat een screen altijd warmte zal vasthouden tussen de screen en het glas waardoor het glas uiteindelijk toch warm wordt, en het glas de warmte zal geleiden naar binnen toe. Bij een zonwerende folie zullen de zonnestralen en uiteindelijk de zonnewarmte direct afgeketst worden waardoor warmte geen kans krijgt om zich op te bouwen in de ruimte. Hierdoor zal de temperatuur in de ruimte nooit warm worden, Bij een screen wordt ook direct het daglicht geblokkeerd, bij een zonwerende folie wordt het daglicht gewoon doorgelaten waardoor u niet het gevoel heeft dat u opgesloten bent.

Montage

Bij het monteren van de zonwerende folie zullen we dit met alle zorg uitvoeren, zodoende dat u als klant er geen last van zal ondervinden. We zullen meedenken en ervoor zorgen dat uw dagelijkse werkzaamheden niet verhinderd zullen worden als we de zonwerende folie monteren. Bij de gratis glas analyse zullen we de ramen inmeten zodat we een vrijblijvend een offerte op maat kunnen opstellen . Voor de aanvang van de montage van de zonwerende folie hebben we de folie al op maat gesneden in onze werkplaats, hierdoor zal onze montagetijd op locatie beduidend lager zijn en u nog minder hinder zult ondervinden. Met de zonwerende folie zal uw pand er mooier uitzien aan de buitenkant en aangenamer zijn in de binnenruimte. Het aanbrengen van folie is niet bepaald gemakkelijk, onze experts hebben meer dan 13 jaar ervaring in het aanbrengen van zonwerende folie, zodanig dat ze dit kunnen uitvoeren zonder kreukjes in de folie en zonder stofdelen. We geven een garantie van 10 jaar op het product. Vele mensen zijn niet op de hoogte dat zonwerende folie bestaat en daarnaast niet eens op de hoogte zijn dat het energiebesparend functie heeft . Glas is namelijk de koudebrug in een gebouw en koud en warmte wordt het meest getransporteerd door glas. Door een zonwerende folie zult u direct merken hoe krachtig de oplossing is van een kwalitatief goede zonwerende folie.

Applicatievloeistof

Bij het monteren van de zonwerende folie wordt gebruikt gemaakt van een speciale applicatievloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de lijm laag op de zonwerende folie niet actief wordt. Dit geeft de mogelijkheid om de zonwerende folie met precisie te positioneren. De zonwerende folie heeft namelijk een lijm laag die beschermt is met een beschermfolie. Als de beschermfolie eenmaal is verwijderd is de lijm laag actief . Met onze applicatievloeistof spuiten we de zonwerende folie helemaal in om de lijm laag non actief te maken Hierna wordt de zonwerende folie geplaatst op het glas welk voorzien moet worden van de folie. Als de zonwerende folie eenmaal goed gepositioneerd is, wordt het applicatievloeistof verwijderd. Dit doen we met behulp van speciaal gereedschap. Dit gereedschap bestaat voornamelijk uit polyurethaan en hiermee kunnen we schadevrij het vloeistof verwijderen tussen de zonwerende folie en glas. Als het applicatievloeistof eenmaal is verwijderd zal de lijm laag op de zonwerende folie actief worden en deze zal gaan hechten op het glas. Dit is een uitermate nauwkeurige handeling die met zorg moet worden uitgevoerd om de zonwerende folie op zijn best te laten werken maar ook op zijn best te laten uitzien. Als dit niet met precisie wordt uitgevoerd dan zullen er krassen op de folie aanwezig zijn en luchtbellen onder de zonwerende folie, wat natuurlijk niet mooi is maar ook de werking zal niet optimaal zijn en de levensduur van de zonwerende folie aanzienlijk zal verkorten.

Voordelen

Op scholen en op een kinderopvang worden ook vaak de ramen voorzien van zonwerende folie, met als voordeel dat de kinderen geconcentreerd kunnen leren, maar het is ook gebleken dat de kinderen zich minder snel zullen ergeren aangezien ze zich in een comfortabele werkomgeving bevinden. Daarnaast heeft de zonwerende folie ook een veiligheidstoepassing aangezien de folie de ruit bij elkaar zal houden bij een eventuele ruitbreuk. Dit is een zeer goede eigenschap op scholen en op een kinderopvang, maar ook hotels en andere publieke plekken. Met een zonwerende folie bespaart u op uw energierekening, u verhoogt de veiligheid, geeft uw ruiten een mooiere uitstraling en u verhoogt het comfort in uw ruimte. Mocht u interesse hebben of meer informatie willen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk ook eens:

ZIJ GINGEN U VOOR

ONZE MERKEN