WAAROM UW HUIZEN VAN GLASBLINDERING VOORZIEN

energiereductie
REDUCEREN VAN ENERGIE
Bespaar kosten op klimaatcontrole van uw gebouw.
privacy
MINIMALE INKIJK
Voorkom dat elke voorbijganger bij u in het gebouw makkelijk naar binnen kan kijken
veiligheid
VEILIGHEID
Kwaadwillenden kunnen niet goed naar binnen kijken om uw spullen te bekijken.
lichtinval
LICHTINVAL
Voorkom vervelende lichtinval op uw werkplekken

UV WERENDE FOLIE

UV werende raamfolie wat zijn daar de eigenschappen en voordelen van ?UV straling


We monteren UV werende folie op ramen en ruiten van etalages, meubelzaken, winkels, eetgelegenheden, sportcomplexen, ziekenhuizen kantoorpanden en gebouwen. Met een UV werende raamfolie worden 99% van de schadelijke UV stralen tegengehouden. De UV stralen komen normaliter binnen door het glas. Wat er nu gebeurt met de montage van de UV werende raamfolie op grote glaspartijen is dat de folie de schadelijke UV stralen tegen gaat met 99%. Hierdoor zullen spullen en andere objecten achter het glas niet verkleuren. Maar denk ook aan uw eigen gezondheid, men onderschat namelijk de schadelijke UV stralen, door teveel blootstelling aan UV straling kunnen huidziektes optreden maar ook extreme vermoeidheid en concentratie stoornissen. Andere veel voorkomende toepassing van de UV werende raamfolie is op etalageruiten, vaak staan hier veel spullen achter grote ramen gestald om tentoon te stellen aan voorbijgaande klanten. Zonder de UV werende raamfolie zullen de spullen in een mum van tijd verkleuren en verouderen.

Montage


De UV werende raamfolie wordt aan de binnenkant van het raam gemonteerd. De UV werende raamfolie is glashelder en onzichtbaar. Hierdoor wordt optimaal zicht behouden, met de voordelen dat alle schadelijke UV stralen worden tegen gehouden. Voordat we de UV werende raamfolie kunnen monteren zullen we eerst de ramen moeten inmeten. Hierna snijden we de folie exact op maat, dit gebeurt bij ons in de werkplaats. Hierdoor heeft u de minste hinder in uw pand. Eenmaal de UV werende folie op maat gesneden is, hoeft dit alleen op locatie gemonteerd te worden. Hierdoor wordt de montagetijd aanzienlijk verkort. In sommige gevallen is dit niet nodig en kunnen we de UV werende raamfolie ter plekke op locatie monteren. We zorgen er altijd voor dat uw huidige werkzaamheden niet belast zullen worden door de montage van de UV werende raamfolie. We kunnen in het meest extreemste geval eventueel na sluitingstijd of buiten kantooruren de UV werende raamfolie plaatsen zodat u overdag uw werk kunt doen. U zult snel de voordelen merken als de UV werende raamfolie is gemonteerd. U heeft geen last meer van verkleuringen en verouderen van spullen achter het glas.

Eigenschappen UV werende raamfolie


In een restaurant of een andere eetgelegenheid zullen etenswaren achter het glas veel minder snel verouderen door het zonlicht, aangezien UV stralen ervoor zorgen dat het verouderingsproces versneld zal worden. Tevens heeft de UV werende folie nog een voordeel, de UV werende folie heeft namelijk ook een veiligheidstoepassing. Bij een eventuele raambreuk zal ten alle tijden de UV werende raamfolie het glas bij elkaar houden waardoor er geen glassplinters door de ruimte zullen vliegen. Deze eigenschap is erg handig voor winkels en panden naast drukke winkelstraten. Bij een eventuele inbraak via het raam zal de inbreker de strijd opgeven aangezien het langer zal duren om binnen in de ruimte te komen. De UV werende folie zorgt voor een inbraakvertraging. Deze genoemde eigenschappen worden helaas vaak onderschat en pas toegepast als het te laat is.

Voordelen UV werende raamfolie


Bij eventuele eethuizen en andere horeca gelegenheden wordt altijd UV werende raamfolie toegepast, men kan het niet gebruiken dat etenswaar en drank snel word verouderd en wordt opgewarmd achter het glas daarnaast is het natuurlijker ook een stuk prettiger voor de klant om te vertoeven achter glas welke is voorzien van UV werende raamfolie. Het monteren van UV werende raamfolie in ziekhuizen en bejaardencentrums brengt ook erg veel voordeel mee. Schadelijke UV stralen komen namelijk het gebouw niet binnen wat natuurlijk goed is voor de gesteldheid van de cliënten maar ook voor het personeel in de zorg, ook het ziekenhuisapparatuur wordt door de montage van UV werende raamfolie beter beschermd. Glas is namelijk een grote versterkingsfactor van zonnewarmte en zonnestralen. Door montage van de UV werende raamfolie worden onzichtbare gevaren weggenomen. Wat we hiermee bedoelen is dat door de schadelijke UV stralen huidziektes ontstaan, en die worden beperkt tot een minimum maar denk ook aan oververmoeidheid en concentratie stoornissen, dat is namelijk ook een groot nadeel van blootstelling aan overtollig UV straling.

Na de montage


We hebben 15 jaar ervaring in het aanbrengen van UV werende raamfolie en hebben al vele bedrijven en particulieren geholpen om hun inboedel en kostbare spullen te beschermen tegen schadelijke UV stralen. Als de UW werende raamfolie eenmaal gemonteerd is zal van de UV werende folie optisch nagenoeg niet waarneembaar zijn, aangezien de UV werende folie glashelder is. Na de montage kan nog enkele dagen waterbubbels te zien zijn, dit komt door het feit dat de UV werende raamfolie een zelfklevende lijmlaag bezit. Deze lijmlaag is meteen actief bij het monteren van de folie. Echter is dit niet de bedoeling en maken we gebruik van een speciale applicatievloeistof om de lijmlaag niet actief te maken. Doordat deze applicatie vloeistof wordt gebruikt kunnen we de folie positioneren en precies op maat monteren. Als de UV werende raamfolie eenmaal op de goede positie is geplaatst, verwijderen we het applicatievloeistof. Dit wordt gedaan met speciale rubbers. Echter is het nooit mogelijk om alle vloeistof 100% weg te krijgen. Waardoor er dus kleine waterbubbels kunnen ontstaan, echter trekken deze waterbubbels vanzelf weg. De lijmlaag zal namelijk rustig aan actief worden en het vloeistof wegduwen.

Droogproces


Daarnaast heeft de vloeistof een verdampende eigenschap waardoor het vloeistof ook grotendeels zal verdampen. Dit proces wordt ook het droogproces genoemd en duurt ongeveer 3 tot 7 dagen afhankelijk van de afmetingen van de ruiten maar ook de ligging van de ruiten. Zijn de ramen meer in de zon gericht en hebben de ramen meer zonuren? Dan zal dit het droogproces natuurlijk versnellen. Met het monteren van een UV werende raamfolie bent u beschermd, uw spullen zijn beschermd maar ook uw personeel of klanten zijn beschermd. UV werende folie bestaat uit 3 lagen polyester en heeft een garantie van 10 jaar. Bij interesse komen we vrijblijvend langs en geven we een gratis glas analyse. Aan de hand daarvan kunnen we een offerte op maat opstellen.

Bekijk ook eens:

ZIJ GINGEN U VOOR

ONZE MERKEN