WAAROM UW HUIZEN VAN GLASBLINDERING VOORZIEN

energiereductie
REDUCEREN VAN ENERGIE
Bespaar kosten op klimaatcontrole van uw gebouw.
privacy
MINIMALE INKIJK
Voorkom dat elke voorbijganger bij u in het gebouw makkelijk naar binnen kan kijken
veiligheid
VEILIGHEID
Kwaadwillenden kunnen niet goed naar binnen kijken om uw spullen te bekijken.
lichtinval
LICHTINVAL
Voorkom vervelende lichtinval op uw werkplekken

WARMTEWERENDE RAAMFOLIE

Warmtewerende raamfolie heeft vele toepassingen en positieve eigenschappen.

Warmtewerende folie

Warmtewerende folie is zoals de naam al zegt bedoeld om warmte buiten de deur te houden. Als de temperaturen erg hoog oplopen kan een goede warmtewerende raamfolie de temperatuur in de ruimte aanzienlijk lager krijgen. Denk aan temperaturen van 4 tot 8 graden lager. Zomertemperaturen in Nederland nemen met het jaar aanzienlijk toe en vele bedrijven en particulieren kiezen voor een warmtewerende raamfolie. Warmtewerende folie wordt veel geplaatst in bedrijven, winkels, sportscholen, scholen, kantoorpanden, woningen, restaurants, cafés en overal waar warmte zich kan opbouwen door het glas. Op het moment dat de zon op het glas staat wordt geleidelijk aan de ruimte opgewarmd, deze warmte blijft lang hangen en de warmte neemt alleen maar toe.

Voordelen warmtewerende folie

Wat het grote voordeel van een warmtewerende raamfolie is dat de warmte al bij het begin van het glas direct wordt afgeketst. De warmte opbouw in de ruimte gaat vele malen langzamer waardoor de binnen temperatuur beter te controleren is. In vele gevallen is een airco niet tot nauwelijks nodig. Door het monteren van een warmtewerende raamfolie zal energie bespaard worden en investering uiteindelijk terug verdiend worden binnen 4 jaar. In de meeste gevallen wordt de warmtewerende folie aan de buitenkant van het glas gemonteerd, hierdoor kan het glas zich veel minder snel warmte opbouwen.

Verschillende lage raamfolien

De warmtewerende raamfolie bestaat uit 3 lagen waarvan 1 laag is opgebouwd uit metalen deeltjes. De metalen deeltjes zorgen ervoor dat de warmte direct wordt weerkaatst en geen kans krijgt om toe te treden door het glas. De tweede laag die de warmtewerende folie bezit is een polyester laag met UV werende laag waardoor schadelijke UV stralingen geen kans krijgen om toe te treden door het glas en uiteindelijk in de ruimte komen. Hiermee word voorkomen dat interieur spullen en ander spullen in de ruimte niet zullen verkleuren en mensen met huid allergieën geen last hebben van de schadelijke UV stralen. De derde laag die opgebouwd is in de warmtewerende folie is een anti kras laag waardoor de folie weerbestendig is. De anti kras laag zorgt ervoor dat de weersinvloeden geen schade zullen toebrengen aan de folie.

Warmtewering folie

Warmtewerende raamfolie wordt veel toegepast in complexen met veel glas, denk aan kantoorpanden, winkels, woningen, bejaardencentrum, lichtstraten, scholen en overige gebouwen. Zoals gezegd bestaat warmtewerende folie uit 3 lagen gemaakt uit polyester. Door de combinatie van de 3 lagen wordt infraroodstraling beperkt met 95% en in totaliteit wordt een warmtewering gecreëerd van 80%. Op de warmtewerende folie is een zelfklevende lijmlaag aanwezig die ervoor zorgt dat de folie goed hecht op het glas. De lijmlaag is onzichtbaar voor het blote oog. Op de warmtewerende folie zit een garantie van 10 jaar, echter in de praktijk is gebleken dat de warmtewerende folie vele malen langer meegaat.

Minder verbruik

Als de warmtewerende folie eenmaal gemonteerd is op het glas zullen de voordelen direct opgemerkt worden. De ruimte zal niet snel meer opwarmen en in de winter zal warmte beter binnen blijven. Airco`s en andere koelinstallaties zullen minder energie verbruiken en uiteindelijk dus ook minder onderhoud nodig hebben. De energierekening zal beduidend lager uitvallen en de investering voor de warmtewerende folie zal binnen 4 jaar terugverdiend worden.

Toepassingen

Na het monteren van warmtewerende folie zal het personeel in de ruimte zich beter voelen en meer efficiënt hun werk kunnen uitvoeren. Daarnaast heeft warmtewerende folie nog een extra toepassing, bij een eventuele raambreuk of een inbraak door het glas zal de folie al het glas bij elkaar houden. In geval van een inbraak zal de inbreker de moed opgeven aangezien de warmtewerende folie het glas bij elkaar houdt en dit dus zorgt voor een inbraakvertraging. In geval van een raambreuk door een ongeluk zal de folie niet versplinteren en door de ruimte vliegen, het is een veiligheid voor eventueel kantoorpersoneel en cliënten. In vele zorginstellingen wordt ook veelal gebruik gemaakt van warmtewerende folie, dit is zeker een uitkomst voor mensen die op leeftijd zijn aangezien hun huid erg gevoelig is voor scherpe zonnestralen en extreme hitte, warmtewerende folie kan hier een grote verandering in brengen. In eetgelegenheden wordt ook vaak gebruik gemaakt van warmtewerende raamfolie, het voedsel blijft langer houdbaar en daarnaast is het voor klanten ook prettiger om in een aangename ruimte te verblijven. Serres en overkappingen voorzien van warmtewerende folie is tegenwoordig niet meer weg te denken, door de continue stijgende temperaturen in de zomers. Zonder warmtewerende folie kan het onder een serre of aanbouw wel hoger dan 45 graden worden.

Monteren warmtewerende folie

Bij het monteren van de warmtewerende raamfolie wordt van te voren eerst een glas analyse gemaakt en bepaald welk type warmtewerende raamfolie hierop van toepassing is. Vervolgens worden de ramen ingemeten en aan de hand van het juiste type raamfolie en type glas wordt een offerte uitgebracht. Warmtewerende folie wordt in de meeste gevallen aangebracht aan de buitenkant van het raam. Hierdoor wordt de meeste warmtewering tegen gegaan. Door het gebruik van de warmtewerende raamfolie zal zicht naar buiten toe optimaal blijven en temperatuur binnen goed geconditioneerd blijven. In de winter zal de warmtewerende folie ervoor zorgen dat warmte beter binnen blijft. Door warmtewerende raamfolie te plaatsen op ramen kan men in aanmerking komen voor de Energie Investerings Aftrek. Door het investeren in energiezuinige toepassingen die zorgen voor een lagere energierekening kan men door het EIA een fiscaal voordeel van 11% worden opgeleverd.

Beschermd

Naast het feit dat de energiekosten al beduidend lager zullen uitvallen door het monteren van warmtewerende raamfolie kan er dus een extra fiscaal voordeel worden opgeleverd door de overheid. Met het toepassen van warmtewerende folie is men verzekerd van een lagere temperatuur overdracht van het glas naar de binnen ruimte toe, wat uiteindelijk resulteert in een lagere temperatuur in de ruimte en door middel van de UV werende laag, die ingebouwd is in de warmtewerende folie, zullen interieur spullen ten alle tijden beschermd worden van schadelijke UV stralen.

Bekijk ook eens:

ZIJ GINGEN U VOOR

ONZE MERKEN